Tel: 0115 7529703 | Mob: 07977 469491|info@edgehomeextensions.co.uk

Steel Fabrication

Home Extension West Bridgford Notts
Permalink Gallery

Home Extension Green Roof West Bridgford Nottingham

Home Extension Green Roof West Bridgford Nottingham

,

Home Extension – Green Room
Malvern Road, West Bridgford, Nottingham
Description:
The Clients wanted to create an open plan garden room by having a home extension with a green roof in West Bridgford Nottingham. The room needed to link the kitchen, loung and new room in a flowing effect. They wanted a modern look to blend with their home.

Solution:
Architects: designed a rear extension to the full width of the property. A grass sedum roof design and a single ply roof centre.

Structural calculations determined the sizes of ridge beams x 3 and steel columns. Engineering pillars built to form strength of the new roof. Steel openings were formed to the rear of the kitchen and the rear of the lounge. The extension built had a side window, side door, to the rear, windows and central bi-folds. The roof had a lower detail and higher level. Both were flat roof section details. 2 x sedum roof on lower pitch, sarna-fill to apex. Under floor heating and a engineered timber floor went all the way through the ground floor.

External works:
Banks of ground was removed to form the extension and patio. A rear patio was laid, pond built and rear retaining wall built in blockwork. The clients wanted to recycle old sandstone which was used as decorative for the retaining wall. The pond and water-feature was lined and mood lighting gave a peaceful feel.

New Rooms created:
Open plan garden room

 

Home Extension in Mapperley Nottingham
Permalink Gallery

Home Extension in Mapperley Nottingham

Home Extension in Mapperley Nottingham

Home Extension – The Annex
Bennet Road, Mapperley, Nottingham
Description:
Clients requied an annex built at the rear of the property for their parents.

Solution:
Edge built a single storey extension to the side and rear of the property. They shared a utility, which lead through to the Annex. The annex had a separate side door and bifolds to the rear. This gave separate access. They wanted an open plan kitchen/diner. This space lead to the bedroom and ensuite. To the rear of the kitchen/diner, edge also built a glass conservatory. It worked so well as both couples had separate access and privacy.

New rooms created:
Two kitchens, utility, bedroom, ensuite, open plan lounge and conservatory