Tel: 0115 7529703 | Mob: 07977 469491|info@edgehomeextensions.co.uk

Painting

Home Extension West Bridgford Notts
Permalink Gallery

Home Extension Green Roof West Bridgford Nottingham

Home Extension Green Roof West Bridgford Nottingham

,

Home Extension – Green Room
Malvern Road, West Bridgford, Nottingham
Description:
The Clients wanted to create an open plan garden room by having a home extension with a green roof in West Bridgford Nottingham. The room needed to link the kitchen, loung and new room in a flowing effect. They wanted a modern look to blend with their home.

Solution:
Architects: designed a rear extension to the full width of the property. A grass sedum roof design and a single ply roof centre.

Structural calculations determined the sizes of ridge beams x 3 and steel columns. Engineering pillars built to form strength of the new roof. Steel openings were formed to the rear of the kitchen and the rear of the lounge. The extension built had a side window, side door, to the rear, windows and central bi-folds. The roof had a lower detail and higher level. Both were flat roof section details. 2 x sedum roof on lower pitch, sarna-fill to apex. Under floor heating and a engineered timber floor went all the way through the ground floor.

External works:
Banks of ground was removed to form the extension and patio. A rear patio was laid, pond built and rear retaining wall built in blockwork. The clients wanted to recycle old sandstone which was used as decorative for the retaining wall. The pond and water-feature was lined and mood lighting gave a peaceful feel.

New Rooms created:
Open plan garden room

 

Home Extension in Mapperley Nottingham
Permalink Gallery

Home Extension in Mapperley Nottingham

Home Extension in Mapperley Nottingham

Home Extension – The Annex
Bennet Road, Mapperley, Nottingham
Description:
Clients requied an annex built at the rear of the property for their parents.

Solution:
Edge built a single storey extension to the side and rear of the property. They shared a utility, which lead through to the Annex. The annex had a separate side door and bifolds to the rear. This gave separate access. They wanted an open plan kitchen/diner. This space lead to the bedroom and ensuite. To the rear of the kitchen/diner, edge also built a glass conservatory. It worked so well as both couples had separate access and privacy.

New rooms created:
Two kitchens, utility, bedroom, ensuite, open plan lounge and conservatory

Home Extension in Beeston Nottingham
Permalink Gallery

Home Extension in Beeston Nottingham

Home Extension in Beeston Nottingham

Home Extension – The Kitchen / Snug
College Road, Beeston, Nottingham
Description:
Clients wanted to remove a tired extension and replace with a new open plan kitchen extension and snug.

Solution:
Edge on a build notice buillt a rear single storey home extension, 3m to the rear and the full width of the property. Edge worked with structural plans to remove the rear wall of the property, this was then underpinned in three positions. New blockwork/eng pillars built and steels installed. The new extension had oak bifolds fitted , a side door, windows and skylights. At the rear of the room was the snug and through the hallway a new downstairs toilet fitted with new drains being installed. The kitchen island was designed around the pillar and worked well.

New Room created:
Kitchen, Snug and WC

Garage Conversion in Bramcote Nottingham
Permalink Gallery

Garage Conversion in Bramcote Nottingham

Garage Conversion in Bramcote Nottingham

,

Garage Conversion / Home Extension – The Office, Spare Bedroom, Wetroom
Kingsbridge Way, Bramcote, Nottingham
Description:
The clients required a spare bedroom for guests, with wetroom and ensuite for family members to stay and could also be doubled up as a playroom.

Solution:
Edge built a side extension which linked to the garage. The higher ground level of garage meant internal steps were formed. The garage was converted into the playroom. The ensuite/wetroom was to the rear of the walkway wall. A glass floor to ceiling window gave angled light through from the office to bedroom/playroom. The wetroom was tanked and fitted to give maximum space.

New rooms created:
Office,Playroom, wetroom