Tel: 0115 7529703 | Mob: 07977 469491|info@edgehomeextensions.co.uk

Foundations

home-extension-orangery-hoveringham01
Permalink Gallery

Home Extension Orangery Hoveringham Nottingham

Home Extension Orangery Hoveringham Nottingham

Home Extension – Orangery
Hoveringham, Nottingham
Description:
Text in here

Solution:
Text in here

External works:
Text in here

New Rooms created:
Text in here

Green Roofing - a Sedum Grass Roof in Midlands
Permalink Gallery

Green Roofing – a Sedum Grass Roof in Midlands

Green Roofing – a Sedum Grass Roof in Midlands

,

The Green Roof – Sedum Grass Roof
England Crescent, Heanor, Derbyshire
Description:
Clients required a new green grass roof, which would be looked at from the garden level and from the house windows.

Solution:
Structural engineer drawings set out fro the new roof to be formed upton the existing garage. A new wall on a new foundation was formed. New oak posts to the rear gave a timber storage shed.

The roof was then formed with timber joists, plywood, EPDM. The Sedum grass roof was laid to the roof. A steel trim around the roof seperated a stone detail for decoration. The steel trim perforated edges allowed drainage. All water was connected to water butt containers for re-use.

New rooms created:
Garage, Log Store room

Home Extension West Bridgford Notts
Permalink Gallery

Home Extension Green Roof West Bridgford Nottingham

Home Extension Green Roof West Bridgford Nottingham

,

Home Extension – Green Room
Malvern Road, West Bridgford, Nottingham
Description:
The Clients wanted to create an open plan garden room by having a home extension with a green roof in West Bridgford Nottingham. The room needed to link the kitchen, loung and new room in a flowing effect. They wanted a modern look to blend with their home.

Solution:
Architects: designed a rear extension to the full width of the property. A grass sedum roof design and a single ply roof centre.

Structural calculations determined the sizes of ridge beams x 3 and steel columns. Engineering pillars built to form strength of the new roof. Steel openings were formed to the rear of the kitchen and the rear of the lounge. The extension built had a side window, side door, to the rear, windows and central bi-folds. The roof had a lower detail and higher level. Both were flat roof section details. 2 x sedum roof on lower pitch, sarna-fill to apex. Under floor heating and a engineered timber floor went all the way through the ground floor.

External works:
Banks of ground was removed to form the extension and patio. A rear patio was laid, pond built and rear retaining wall built in blockwork. The clients wanted to recycle old sandstone which was used as decorative for the retaining wall. The pond and water-feature was lined and mood lighting gave a peaceful feel.

New Rooms created:
Open plan garden room

 

Garage Conversion Carlton Nottingham
Permalink Gallery

Garage Conversion in Carlton Nottingham

Garage Conversion in Carlton Nottingham

,

12. Garage Conversion – The Double Garage / Kitchen
Huckerbys Field, Carlton, Nottingham
Brief for the Garage Conversion, Carlton, Nottingham:
Clients wanted a large kitchen converting the double garage, with dining space.

Solution:
Edge built the garage conversion in Carlton, Nottingham, building an angled extension leading from the house, to the garage, opening from original hallway to dining area. This then stepped up to the garage. The garage was then converted into a spacious kitchen.

New Room created:
Kitchen, dining room and utiltiy.

garden-landscaping-carlton-nottingham
Permalink Gallery

Garden Landscaping in Carlton Nottingham

Garden Landscaping in Carlton Nottingham

Garden Landscapes Design Retaining Walls – The Walled Garden
Oakdale Road, Carlton, Nottingham
Description:
The clients required some Garden Landscaping in Carlton Nottingham. They requested to have their sloping garden to have levels. The levels needed to link from on the other in a simplistic form.

Solution:
Edge worked on a design which would retain the grounds at different levels. The garden was set in sections. Retaining wall foundations were poured, the walls were large solid concrete block walls. Expansion joints, weep holes to meet the high demand of stress from ground loads. A decorative engineering good quality brick was built in front of the blockwork. Large concrete steps formed, with balustrade centre piece. A lower level had a pond and water pump, sweeping paths with french oak sleepers. A wonderful setting to work, the client expressed design ideas, working closely with Edge, we achieved a truly enjoyable project.

home extension arnold nottingham
Permalink Gallery

Home Extension in Arnold Nottingham

Home Extension in Arnold Nottingham

12. Garage Conversion = The Double Garage / Kitchen
Huckerbys Field, Carlton, Nottingham
Description:
The clients required a larger kitchen. Their existing kitchen was too small to fit there vision.

Solution:
An extension to the side 4m by 9m was drawn. This allowed a large vaulted ceiling kitchen to be built. A hallway from the front door of the extension linked to the existing hallway. To the left a downstairs shower room was formed. The old kitchen was turned into a bedroom for family and friens visits. Skylights in the roof gave plenty of light to the kitchen, ensuite and hallway. The new kitchen had a spacious island and breakfast bar to look out of the window into the clients wonderful garden.

New rooms created:
Kitchen, Ensuite, Shower Room, Hallway, Office/Bedroom