Tel: 0115 7529703 | Mob: 07977 469491|info@edgehomeextensions.co.uk

Excavation

Home Extension West Bridgford Notts
Permalink Gallery

Home Extension Green Roof West Bridgford Nottingham

Home Extension Green Roof West Bridgford Nottingham

,

Home Extension – Green Room
Malvern Road, West Bridgford, Nottingham
Description:
The Clients wanted to create an open plan garden room by having a home extension with a green roof in West Bridgford Nottingham. The room needed to link the kitchen, loung and new room in a flowing effect. They wanted a modern look to blend with their home.

Solution:
Architects: designed a rear extension to the full width of the property. A grass sedum roof design and a single ply roof centre.

Structural calculations determined the sizes of ridge beams x 3 and steel columns. Engineering pillars built to form strength of the new roof. Steel openings were formed to the rear of the kitchen and the rear of the lounge. The extension built had a side window, side door, to the rear, windows and central bi-folds. The roof had a lower detail and higher level. Both were flat roof section details. 2 x sedum roof on lower pitch, sarna-fill to apex. Under floor heating and a engineered timber floor went all the way through the ground floor.

External works:
Banks of ground was removed to form the extension and patio. A rear patio was laid, pond built and rear retaining wall built in blockwork. The clients wanted to recycle old sandstone which was used as decorative for the retaining wall. The pond and water-feature was lined and mood lighting gave a peaceful feel.

New Rooms created:
Open plan garden room

 

garden-landscaping-carlton-nottingham
Permalink Gallery

Garden Landscaping in Carlton Nottingham

Garden Landscaping in Carlton Nottingham

Garden Landscapes Design Retaining Walls – The Walled Garden
Oakdale Road, Carlton, Nottingham
Description:
The clients required some Garden Landscaping in Carlton Nottingham. They requested to have their sloping garden to have levels. The levels needed to link from on the other in a simplistic form.

Solution:
Edge worked on a design which would retain the grounds at different levels. The garden was set in sections. Retaining wall foundations were poured, the walls were large solid concrete block walls. Expansion joints, weep holes to meet the high demand of stress from ground loads. A decorative engineering good quality brick was built in front of the blockwork. Large concrete steps formed, with balustrade centre piece. A lower level had a pond and water pump, sweeping paths with french oak sleepers. A wonderful setting to work, the client expressed design ideas, working closely with Edge, we achieved a truly enjoyable project.