Tel: 0115 7529703 | Mob: 07977 469491|info@edgehomeextensions.co.uk

Home Extensions

Home Extension in Trowell Nottingham
Permalink Gallery

Home Extension in Trowell Nottingham

Home Extension in Trowell Nottingham

Home Extension – The Glass House
Dawn View, Trowell, Nottingham
Description:
Clients required a room leading to the lounge which had benefits of light. The room was to replace a conservatory and needed to be used all year round.

Solution:
Edge built a garden room which had steel pillars and a steel frame. The steel structure was designed to take roof loads and allowing maximum glass for light. The columns were bolt fixed to steels concreted into the ground. Brickwork was built to the columns on usual foundations. Roof design was connected to steel frame with tech screws. A real roof with foil celetex insultating gives the best energy for winter, allowing family room time all year round.

New room created:
Glass room lounge.

Home Extension in Carlton Nottingham
Permalink Gallery

Home Extension in Carlton Nottingham

Home Extension in Carlton Nottingham

Home Extension – The wood House
Douglas Avenue, Carlton, Nottingham
Description:
Clients wanted an extra bedroom and ensuite built above there kitchen. They needed extra space for their growing family, and loved their location and wanted to extend instead of move houuse. Their brief was to see the woods through their windows.

Solution:
Edge removed the old roof, replaced with new floor joists and steels. Edge then built blockwork to the existing building to create the new double storey extension. A vaulted ceiiing, with steel ridge beam was connected to the brick gable. Skylights to ensuite and new bedroom. This was then created into a smaller childrens bedroom and window installed to side.

New Room created:
Bedroom, Ensuite, Dressing room

Garage Conversion in Bramcote Nottingham
Permalink Gallery

Garage Conversion in Bramcote Nottingham

Garage Conversion in Bramcote Nottingham

,

Garage Conversion / Home Extension – The Office, Spare Bedroom, Wetroom
Kingsbridge Way, Bramcote, Nottingham
Description:
The clients required a spare bedroom for guests, with wetroom and ensuite for family members to stay and could also be doubled up as a playroom.

Solution:
Edge built a side extension which linked to the garage. The higher ground level of garage meant internal steps were formed. The garage was converted into the playroom. The ensuite/wetroom was to the rear of the walkway wall. A glass floor to ceiling window gave angled light through from the office to bedroom/playroom. The wetroom was tanked and fitted to give maximum space.

New rooms created:
Office,Playroom, wetroom

home extension west bridgford nottingham
Permalink Gallery

Home Extension in West Bridgford Nottingham

Home Extension in West Bridgford Nottingham

Home Extension: Kitchen/Bathroom Refurb
Malvern Road, West Bridgford, Nottingham
Description:
The clients required a new bathroom and kitchen conversion.

Solution:
Kitchen – The old pantry storage was unused, a building notice approved, a steel installed to open up the existing space. Insulation, brickwork and a new glass door installed to see the lower garden views. A kitchen from Keller installed with Coran worktops making a stylish kitchen.

Bathroom – The existing bathroom had a separate toilet. The wall removed to incorporate a single room, a new bathroom fitted, tiled throughout.

External works:
Banks of ground was removed to form the extension and patio. A rear patio was laid, pond built and rear retaining wall built in blockwork. The clients wanted to recycle old sandstone which was used as decorative for the retaining wall. The pond and water-feature was lined and mood lighting gave a peaceful feel.

New rooms created:
Bathroom and Kitchen

 

home extension arnold nottingham
Permalink Gallery

Home Extension in Arnold Nottingham

Home Extension in Arnold Nottingham

12. Garage Conversion = The Double Garage / Kitchen
Huckerbys Field, Carlton, Nottingham
Description:
The clients required a larger kitchen. Their existing kitchen was too small to fit there vision.

Solution:
An extension to the side 4m by 9m was drawn. This allowed a large vaulted ceiling kitchen to be built. A hallway from the front door of the extension linked to the existing hallway. To the left a downstairs shower room was formed. The old kitchen was turned into a bedroom for family and friens visits. Skylights in the roof gave plenty of light to the kitchen, ensuite and hallway. The new kitchen had a spacious island and breakfast bar to look out of the window into the clients wonderful garden.

New rooms created:
Kitchen, Ensuite, Shower Room, Hallway, Office/Bedroom