Tel: 0115 7529703 | Mob: 07977 469491|info@edgehomeextensions.co.uk

Green Roofing

Green Roofing - a Sedum Grass Roof in Midlands
Permalink Gallery

Green Roofing – a Sedum Grass Roof in Midlands

Green Roofing – a Sedum Grass Roof in Midlands

,

The Green Roof – Sedum Grass Roof
England Crescent, Heanor, Derbyshire
Description:
Clients required a new green grass roof, which would be looked at from the garden level and from the house windows.

Solution:
Structural engineer drawings set out fro the new roof to be formed upton the existing garage. A new wall on a new foundation was formed. New oak posts to the rear gave a timber storage shed.

The roof was then formed with timber joists, plywood, EPDM. The Sedum grass roof was laid to the roof. A steel trim around the roof seperated a stone detail for decoration. The steel trim perforated edges allowed drainage. All water was connected to water butt containers for re-use.

New rooms created:
Garage, Log Store room

Home Extension West Bridgford Notts
Permalink Gallery

Home Extension Green Roof West Bridgford Nottingham

Home Extension Green Roof West Bridgford Nottingham

,

Home Extension – Green Room
Malvern Road, West Bridgford, Nottingham
Description:
The Clients wanted to create an open plan garden room by having a home extension with a green roof in West Bridgford Nottingham. The room needed to link the kitchen, loung and new room in a flowing effect. They wanted a modern look to blend with their home.

Solution:
Architects: designed a rear extension to the full width of the property. A grass sedum roof design and a single ply roof centre.

Structural calculations determined the sizes of ridge beams x 3 and steel columns. Engineering pillars built to form strength of the new roof. Steel openings were formed to the rear of the kitchen and the rear of the lounge. The extension built had a side window, side door, to the rear, windows and central bi-folds. The roof had a lower detail and higher level. Both were flat roof section details. 2 x sedum roof on lower pitch, sarna-fill to apex. Under floor heating and a engineered timber floor went all the way through the ground floor.

External works:
Banks of ground was removed to form the extension and patio. A rear patio was laid, pond built and rear retaining wall built in blockwork. The clients wanted to recycle old sandstone which was used as decorative for the retaining wall. The pond and water-feature was lined and mood lighting gave a peaceful feel.

New Rooms created:
Open plan garden room